måndag, mars 3

Photowalk Göteborg: Graffiti på Första Långgatan

Vid Första Långgatan ligger Kommersen som är fullt av graffiti och då inget kladd utan färgglada motiv. Här på bilden ser du en graffitikonst av en annorlunda art som fanns på Kommersens vägg.


Nästa photowalk: 29 mars 2014: Kulturstigen från Saltholmen till Långedrag

Foto och text: Irene Kårlin

måndag, februari 3

söndag, februari 2

Photowalk Göteborg: En annan bild av Eriksberg

När Julia Reinhart letar efter motiv så letar hon ofta efter en nästan surrealistisk verklighet och riktar objektivet mot fönstren. Genom speglingarna och det som man ser genom rutan förvandlas Eriksberg optiskt till en ny stadsdel. Julia skapar på så sätt fotokonst.


Nästa photowalk: 22 februari 2014

lördag, februari 1

Photowalk Göteborg: Vindarnas tempel på Eriksberg

Om man ser bockkranen som en början av Eriksberg, så slutar stadsdelen med tegelskulpturen vindarnas tempel. Konstnären Per Kyrkeby valde för sitt monument det blåsigaste stället på Hisingen och skapade en skulptur som öppnar för alla vindar, som mest känner man av vindarna i templets centrum.


Nästa photowalk: 22 februari 2014

Copyright: Herbert Kårlin

fredag, januari 31

Photowalk Göteborg: Gräsand på Göta älv

Gräsanden ser ut att njuta av att surfa på vågorna i det iskalla vattnet på Göta älv. Längs älvstranden vid Eriksberg hittar man några olika måsarter, änder och skarvar.


Nästa photowalk: 22 februari 2014

Copyright: Irene Kårlin

torsdag, januari 30

Photowalk Göteborg: Blomsterbutik på Eriksberg

För många är Eriksberg tills idag bara en plats för att sova eller för att ta sig en promenad under helgen. De senaste åren har det blivit mer och mer kaféer på Norra Älvstranden mellan Eriksberg och Sannegårdshamnen men det finns bara enstaka butiker som blomsteraffären som ligger direkt vid kajen och anpassar sitt utbud efter årstiden


Nästa photowalk: 22 februari 2014

Copyright: Herbert Kårlin

onsdag, januari 29

Photowalk Göteborg: Sannegårdshamnen på ett ovanligt sätt

Sannegårdhamnen vid Norra Älvstranden kan en fotograf presentara på många olika sätt. Om man ber 100 fotografer att ta ett enda foto som visar Sannegårdshamnen med en konstnärlig känsla, så får man 100 olika bilder som visar var sin del eller vy från området så att man nästan glömmer alla nybyggen på Sannegården.


Nästa photowalk: 22 februari 2014